9 augusti 2020
10:00

IF Brommapojkarna 11

Referat: Enskede IK Svart - IF Brommapojkarna 11

Vi tar tag i spelet direkt och redan i andra minuten fångar Adam upp en boll och försöker sig på en lobb, men målvakten tar ned den. Halvleken präglas av att vi för spelet och Enskede försöker med djupledsbollar på sina forwards. Allt som oftast ligger vi rätt i positionerna och de flesta spelarna är villiga att göra ”jobbet”. Totalt sett kommer vi till 10st avslut under första halvlek som går på eller strax utanför mål. Närmast var det när Acke i slutet på halvleken träffar ribban men vi lyckas inte spräcka nollan utan ställningen är 0-0 i paus.
I andra halvlek börjar Enskede lite bättre. I 5:e minuten får de en farlig frispark i vänster inner läge och det blir ett tungt skott som Yusuf räddar och Joel lyckas få undan bollen till hörna. Minuten senare bryter de oss mitt på vår planhalva och kan spela sig förbi Ludde som vår sista spelare och sedan runda Yusuf och lägga in 1-0. Inte rättvist.....men fortfarande lång tid kvar på matchen.
Nu startar en lång jakt på kvittering. Adam skjuter över, David skjuter mitt på, Acke kontrar och spelar in bollen framför mål där Edvin är oerhört nära att nå bollen. Adam skjuter igen och målvakten räddar.....tyvärr hinner Enskede först och rensar till hörna. Utöver detta skapar vi flertalet hörnor som tyvärr blir resultatlösa. I 38:e skjuter Win precis över. Minuten senare har vi ett väldigt fint anfall som avslutas med att Win skjuter ett hårt skott men målvakten gör återigen en grym räddning. I matchens sista minut så anfaller vi på högerkanten. Albin spelar bollen på djupet till Adam som komer in i straffområdet på högerkanten och avlossar ett tungt skott mot bortre stolpen, men målvakten räddar igen. Dock går bollen rakt ut och där dyker Edvin upp och smäller dit 1-1 i nättaket. Oerhört skönt och minst sagt rättvist.
Totalt sätt är vi väldigt nöjda med hur det nya systemet fungerade. I delar av matchen orkar vi inte riktigt göra jobbet men över lag så ger vi Enskede väldigt lite tid att bygga upp sina anfall samt att vi får upp fler spelare i plan som är ”aktiva” i anfallsspelet. En väl genomförd match från hela laget där några spelare förtjänar lite extra beröm:
Acke – som sprang oerhört mycket och tog många djupledslöpningar.
Lukas M – som framförallt i första halvlek var före sin motståndare och lyckades bryta i flera situationer.
Edvin – som i den offensiva mittfältsrollen var väldigt aktiv och sprang mycket.
Yusuf – som jobbade långt ut och bröt deras kontringar samt pratade mycket med sina lagkamrater.

Tre träningar plus två matcher i nästa vecka. ??